Nature rituals arrangement met Djembé

Djembé muziek komt voornamelijk uit West-Afrika (Guinee, Senegal en Ivoorkust). De geschiedenis van de Djembé gaat terug tot het groteMali Rijk in de 14e eeuw. De Djembé speelt nog steeds een centrale rol bij ceremonies als oogstfeesten, bruiloften en begrafenissen. Met deze workshop Djembé kan iedereen meedoen, ook al heb je nog nooit een instrument bespeeld! Binnen een uur ben je in staat samen een mooie harmonie op te zetten, en kun je samen genieten in een ontspannen sfeer.

Ontspannen en "aarden" in een zo natuurlijk mogelijke omgeving, dat staat centraal dit weekend. Moeder natuur zal ons helpen weer een stukje dichterbij onszelf te komen. We combineren het bespelen van de Djembé met een aantal andere ontspannende buitenactiviteiten, en dit weekend kan er als volgt uitzien (u kunt het naar eigen wens aanpassen); 

Vrijdagavond; aankomst tussen 20.00 en 21.00 op ons "basecamp" een schitterend gelegen locatie aan de rand van het bos. Als iedereen zich geïnstalleerd heeft in de tenten die voor jullie klaarstaan kunnen jullie op pad voor een korte oriëntatietocht in het donker.

De rest van de avond besteden we aan het gezellig bijeenzijn, misschien alvast wat oefenen voor de workshop van morgen en het maken van een kampvuurtje. 

Zaterdag: na een heerlijk ontbijt beginnen we direct met het creëren van faciliteiten om een ontspannen middag en avond door te brengen op "basecamp"; we gaan onze eigen natuurlijke sauna bouwen, door de indianen "inipi" (zweethut) genoemd. We bouwen dit van wilgentakken en dekken het af zodat er een echte tent ontstaat. De warmte van de sauna wordt gecreëerd door stenen uit het kampvuur dat er 's avonds gemaakt wordt in de tent te leggen. Opgietmengsel met eucalyptus en wat wierook maakt de sfeer compleet. Het samen bouwen van deze sauna draagt bij tot intensere beleving ervan.

In de middag (na de lunch) is het tijd om te leren hoe we een Djembé moeten bespelen. Onder professionele begeleiding van Marco Boeren (www.djembe-mee.nl) leert u de beginselen van het spelen op de trommels. Het zal u verbazen wat deze meeslepende ritmen met u zullen doen! 

Wanneer alles gebouwd en geleerd is wat voor vandaag de bedoeling was steken we aan het einde van de middag de BBQ (en evt alvast het kampvuur) aan; het Bourgondische deel van dit weekend kan beginnen! 

De rest van de avond bestaat uit eten,drinken, trommelen en (voor wie wil) natuurlijk de zelfgebouwde inipi uittesten; genieten dus!
 

Zondag: afhankelijk jullie eigen wensen is er de mogelijkheid rustig aan op te staan en uitgebreid te ontbijten.

 
 
 
 
 
    
 

Eenmaal opgestart beginnen we aan het laatste "nature ritual" van dit weekend; boogschieten als een echte Robin Hood! Ook hierin leert u van ons de beginselen totdat u er klaar voor bent ballonnen kapot te schieten of kruisje/nulletje te spelen met pijl en boog of met elkaar een competitie aan te gaan. Na de lunch en nog een kopje koffie vertrekt u als herboren weer terug naar huis!

Kosten van dit weekend zoals beschreven vanaf 10 personen: € 165,00 pp. 

Inclusief: verblijf in tenten, maaltijden zaterdagochtend t/m zondagmiddag lunch, alle activiteiten zoals hierboven beschreven, materiaal en instructie.
Exclusief: vervoer, reis/annuleringsverzekering.

Dit arrangement is aan te passen met verschillende activiteiten of een luxer verblijf. Overlegt u met ons uw wensen en wij maken voor uw groep een arrangement op maat!

Meer info of boeken? Mail naar info@amioutdoor.nl.