TOUWPARCOURS

Het immense bouwwerk van touwen, balken en netten is van verre al te zien en is indrukwekkend. We luisteren eerst naar de instructeur, want we willen wel zeker weten dat we weten wat we moeten doen wanneer we boven in die touwen hangen! Ik twijfel enorm, eigenlijk durf ik niet, maar aan de andere kant, het is wel een uitdaging! Wankelend begin ik aan de eerste brug, over de rivier.

"Waar ben ik in godsnaam aan begonnen" denk ik bij mezelf. Toch nog maar even doorzetten, maar aan de overkant ga ik eraf! Aan de overkant aangekomen word ik toegejuicht door mijn collega"s, en van alle kanten krijg ik aanwijzingen. Toch nog maar even doorzetten dus, want afhaken kan nu echt niet. Voordat ik het weet heb ik de helft van het parcours al volbracht en besluit ik voor de overwinning op mezelf te gaan. 
Zwetend kom ik helemaal bovenaan, bij de tokkel. Even op adem komen hoor!
De instructeur zorgt dat ik veilig vast kom te zitten en verteld me stap voor stap wat er gaat gebeuren. Samen checken we nogmaals alle gespen en veiligheidslijnen en wordt het tijd de sprong in het diepe te gaan wagen. 

"Ogen dicht en gaan dan maar", denk ik en trek mijn benen in. Eenmaal in de lucht besef ik pas echt goed dat ik volkomen veilig ben en durf ik te gaan genieten. Wat een kick! Mijn collega"s rennen naar me toe en beladen me met complimenten, grappig, zo kende ik mijn teamgenoten nog helemaal niet.

Mijn dag kan niet meer stuk, dat ik dit met mijn enorme hoogtevrees ooit zou durven doen! Collega's...BEDANKT!