KAJAKKEN

 

Het water staat hoog.

De witte koppen die op de golven zweven zien er uitdagend uit. De kracht van het water is enorm: zodra ik in mijn kajak zit neemt de stroming me mee. Ik zoek een keerwater en wacht op de rest.

Gezamenlijk beginnen we aan de afvaart: de omgeving is schitterend en lijkt nog ongerept. Door het mooie landschap verslapt mijn aandacht en zie ik te laat een grote steen die me meteen doet omslaan. Als ik boven water kom wordt ik door een schaterlach onthaald.

Wil je wel de mooie uitzichten maar niet het stromende water dan is het stuwmeer van Nisramont een aanrader. Prachtig, rustige en helder water. Terwijl de vogels boven je hoofd vliegen peddel je heerlijk over dit grote meer. Onderweg zijn er tal van plekjes om even te lunchen en voldaan probeer je zo langzaam mogelijk terug te peddelen omdat je eigenlijk nog niet uit het water wilt.

De waterstand in de Ourthe is sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Indien de waterstand te laag of te hoog is en dit invloed zal hebben op uw veiligheid of plezier (te laag water is niet leuk!) dan nemen wij vooraf contact met u op om in overleg een alternatief samen te stellen.
 
Mijn boot moet ik legen op de kant: ik krijg mijn peddel aangereikt. Twee uur op het water in een onvergetelijk mooie omgeving!

Deze dag kan niet meer stuk!