GROTTEN/ SPELEOLOGIE
 

 

De ingang is nauw, modderig en koud. Kruipend door de natte entree komen we na een aantal meters in de eerste grote ruimte. Druipsteentaferelen bepalen het zicht. Om iedereen in deze eerste ruimte te krijgen moeten we flink proppen, maar het lukt. Steeds verder en dieper brengt deze tocht ons de aarde in, en als de lampen doven zie ik geen hand voor ogen, aardedonker is toepasselijk.

Telkens als ik denk "daar kom ik nooit doorheen", verbaas ik me toch weer hoe klein een ruimte je maar nodig hebt om jezelf er door te wringen.

Na uren onder de grond voelt het warm buiten bij het verlaten van de grot.
 
Dit is iets om nooit meer te vergeten!!!

Iedereen met een normaal of zelfs forser postuur kan deelnemen aan deze activiteit. Voor de super gespierde onder ons of voor de gene met gewoonweg zware botten willen wij zeggen dat we jullie heel graag mee zouden willen nemen maar de natuur is net als oude gebouwen en is dus niet gebouwd op de 21ste eeuw. Het spijt ons, maar gelukkig hebben we een tal aan andere activeiteiten die net zo onvergetelijk zijn!

Handig van deze grot is dat de kleinste openingen vrijwel aan de begin van de tocht zitten. Mocht u niet passen of niet verder durven dan is dat geen enkel probleem en bent u binnen een paar minuten onder onze begeleiding weer buiten.

Mocht u twijfelen of deze activiteit voor u geschikt is, neem dan even contact op met AMI outdoor.

Zorg voor elkaar en veiligheid zijn altijd onze eerste prioriteiten!!!