Family Adventure

Voor avontuurlijke kinderen en ouder(s)

Lekker naar de Ardennen, prachtige natuur, samenzijn, avontuurlijke dingen ondernemen en grenzen verleggen. Elkaar nóg beter leren kennen......en waarderen! 

Bedoeld voor: een (vrienden)groep met kinderen, een grote familie, of een aantal families die samen als groep komen. Jullie zijn op zoek naar een actief outdoorprogramma dat bestaat uit een aantal activiteiten die wij voor u kunnen verzorgen. Wij bieden dit programma aan tijdens schoolvakanties; in overleg kan een weekend, een midweek of een week georganiseerd worden.
Indien u op zoek bent naar een groep waarbij u zich kunt aansluiten, neemt u dan even contact met ons op via info@amioutdoor.nl


    

U verblijft op onze prachtige hoeveboerderij te Werpin. Daar hebben we 10 verschillende gites (appartementen) voor 1 tot 11 personen, waar u alleen met uw gezin of eventueel samen met een groep, kunt verblijven (afhankelijk van wensen, grootte van de groep en beschikbaarheid vd gites). U kunt, indien gewenst, gebruik maken van een groepsruimte met serre en bar en onze professionele keuken staat zonodig tot uw beschikking. Voor meer info kijkt u op de pagina 'Overnachten'.
 
Voor de invulling van het programma kunt u op de pagina 'Activiteiten en Tochten' een keuze maken die bij u past, of misschien kiest u juist een uitdaging en gaat u bijvoorbeeld voor een avontuurlijke abseil! Alle activiteiten worden afgestemd op de samenstelling van de groep. Tussen de activiteiten door zullen de kinderen zich goed vermaken op de boerderij, er zijn verschillende dieren (paardjes, hangbuikzwijntjes, geitjes) en er is voldoende ruimte, bos en water om rond te struinen.

Minimale deelname van 8 personen, afwijkende aantalen in overleg.
Indien u meer informatie wilt of wanneer u zich wilt inschrijven neem dan contact met ons op:
info@amioutdoor.nl
 


HET VERHAAL VAN EEN GAST

Zie ook dit stukje bij 1 ouder.nl en singleparent.nl (dit is een ander programma dan hierboven beschreven).
Vakantie ervaring met AMI Outdoor & Adventure (1Ouder.nl)

Vakantie ervaring met AMI Outdoor & Adventure

Wij zijn Ab, een (gescheiden) weekend vader (51) en zoon Bob van bijna twaalf jaar. Via AMI hebben we een adventure vakantie in de Ardennen besproken. En avontuurlijk werd het! Het is een echte aanrader voor een "midweek", niet alleen in de voorjaarsvakantie. Vooral door de kleinschaligheid (persoonlijke aandacht) en de manier waarop ze dus heel flexibel met kinderen onder de 10 jaar om kunnen gaan, ik heb er zelf ook van genoten!

Maandag: Ze staan al op ons te wachten om een vlot te gaan bouwen. Na nog geen half uurtje staan we naast autobanden, palen en touwen om een echt (varend) vlot in elkaar te zetten. We zijn er verder de hele middag mee bezig. Ook in de ouderen komt het kind weer terug. 
's Avonds overleg; wat we met het oog op de kleintjes de rest van de week (kunnen) gaan doen. Nou,veel dus!

 Op dinsdag gaan we naar de grotten in de buurt. Zaklampen mee. We kruipen door een soort kelderluik in de rotswand en komen dan in een oude wijkelder van het nabijgelegen kasteel. Er zitten gaten in de vloer. Moeten we daar doorheen? Ja dus, als je eerst je benen er door steekt, je handen boven je hoofd houdt en halverwege een kwartslag draait, dan kom je zo in de volgende onderaardse ruimte. Fantastisch! Een stukje verder doen we allemaal de lampen aan en zie je letterlijk geen hand meer voor ogen. Wel oude kleren aan hoor, want je ziet er achteraf vies uit! 's Avonds pannenkoeken bakken en sterke verhalen vertellen. Die grotten maken toch wel veel indruk. 

Woensdag regent het een beetje. Typisch Ardennen. Geeft niks, want we gaan een stuk de Ourthe afvaren. De kleintjes (veilig) mee in de Canadesche kano, de stoere kids gaan in een eigen kajak. Zwemvest aan, helmpje op. Eerstg uitleg van Mireille over hoe het werkt met spatscherm en zo. En wat je moet doen als je eventueel omslaat. Veiligheid staat voor alles. Ondanks de regen een fantastische tocht. Natuurlijk gaan er een paar om, of komen vast te zitten op een stroomversnelling. Nat word je toch! Terug op de camping werkt een warme douche. Na het eten, voor wie dan nog kan, een spelletje in de kantine van de camping.

Donderdags gaan we tegen rotswanden op proberen te klauteren en aan de 'lifeline' weer naar beneden 'abseilen'. Ook hier; veiligheid voorop. Je moet er bij zijn om te geloven wat die kids allemaal kunnen. 
's Avonds een uitgebreide barbecue. Er blijft zoveel stokbrood over dat er de volgende morgen spontaan een gezamelijk ontbijt met wentelteefjes wordt geregeld.

Vrijdag: na het ontbijt gaan we nog een echte touwbrug over de rivier spannen. Teamwork. Mireille legt uit wat je moet doen en komt alleen in actie als we haar hulp vragen. De kids doen de rest. Ze gaan er allemaal overheen en bereiken droog de overkant. Na de lunch is het echt voorbij.. We doen nog een spelletje, ruimen de boel op en nemen nog een lekkere warme douche. Met een klein drie uur reizen zijn we weer thuis in Soest.

Wat een week!!