Over ons

Mireille Groenendijk (1974) en Adri Haring (1966) zijn de initiatiefnemers van Ami Outdoor & Aventure.

Onze grootste passie en uitdaging is mensen mee de natuur in te nemen en daar samen te genieten van haar eenvoud en puurheid. De gereedschappen die wij met u kunnen delen zijn twee prachtige verblijfplaatsen, spannende natuuractiviteiten en ons eigen zijn.

In de loop der jaren hebben wij veel ervaring opgedaan in het begeleiden van organisaties en groepen van verschillende samenstellingen en individuele gasten. Daarbij leren we van ieder individu wel iets over ons eigen te volgen pad, waardoor ons eigen proces van bewustwording zich nog steeds dagelijks ontwikkelt.

Door onze levenservaring te combineren met het outdoor werk hebben wij een eigen werkwijze ontwikkeld die de nadruk legt op het begeleiden en ontwikkelen van het persoonlijk inzicht van onze gasten.
De outdoor activiteiten blijken bij uitstek mensen het inzicht te geven van hoe zij in het leven met dingen omgaan. Tegenslag, grenzen verkennen, je rol in een team; het zijn allemaal zaken die heel puur en duidelijk naar voren komen. Vaak blijkt dat onze gasten in een persoonlijk proces zitten wat des te meer benadrukt wordt door er even helemaal uit te zijn en in contact te zijn met de natuur. Doordat wij hier oog voor hebben kunnen we hier extra aandacht aan besteden, en wellicht ook meer diepgang bieden, zodat u mogelijk weer wat wijzer huiswaarts kunt keren.

Ami is het franse woord voor ‘vriend’. Ons logo, het handje, symboliseert vriendschap en werd door de Azteken gebruikt. De leefwijze en het respect voor moeder aarde dat Indianen en andere natuurvolken hebben ons altijd al geïnspireerd. Een vriend zijn voor onze gasten en respectvol omgaan met de natuur en bevolking van de Belgische Ardennen staat dan ook centraal binnen al onze activiteiten. Wij verwachten dan ook van u dat u dezelfde mate van respect toont voor de omgeving waarin u te gast bent.

We bieden arrangementen en maatwerk waar echt zorg aan wordt besteed. Zorg in de kleine dingen zoals het beleg op uw boterham maar vooral ook zorg voor uw veiligheid en welzijn. Wij zijn ons terdege bewust van de verantwoordelijkheid die wij dragen als outdoor onderneming en handelen daar ook naar. Daarom voeren we bij voorkeur nog steeds zelf onze activiteiten uit en werken alleen met mensen die deze zorg net zo serieus nemen dan wij dat doen.

Waar staat AMI nog meer voor?
Veilig buiten spelen, weer even kind zijn, jezelf mogen zijn, grenzen tegenkomen, ze verleggen en hier dan ‘s avonds bij een kampvuur om lachen en over napraten.

Geen massaproductie maar persoonlijke aandacht en begeleiding!

Voorgeschiedenis:

Mireille heeft een achtergrond in de gezondheidszorg en hulpverlening, en Adri is werkzaam geweest in Sport & Beweging. We zijn allebei, onafhankelijk van elkaar, op jonge leeftijd op reis gegaan, waardoor we de visie ontwikkelden; “als je een droom hebt, moet je het gewoon doen!”

In 2001, twee weken voor de beruchte aanslag op de Twin Towers, besloten we de drukke Randstad achter ons te laten en een nieuw leven op te bouwen in de Ardennen zonder tv en allerlei andere beïnvloedende media. We zijn in een caravan gaan leven om vrij te zijn en na te denken over hoe we onze dromen konden realiseren.

In 2002 hebben we AMI Outdoor opgericht, dat zich door de jaren heen steeds meer gespecialiseerd heeft in het begeleiden van processen en groepen die zich onderscheiden van de massa en vaak meer zorg en aandacht behoeven.

Toen we in 2011 “La Ferme de Werpin” over konden nemen hebben wij deze kans met beide handen aangegrepen. Dit bood ons een prachtige mogelijkheid onze verdere dromen waar te maken. Inmiddels wonen we alweer ruim tien jaar op een absolute droomplek in de Ardennen, waar we in 2005 en 2010 nog een stuk rijker werden door de komst van onze dochters Sanna en Mara. Omringt door onze dochters, dieren en lieve mensen ons heen ervaren wij ons eigen paradijs!