Ancient Traditions; medicijnwiel en sweatlodge.

In augustus 2013 heeft er een ceremonie plaatsgevonden om een medicijnwiel te plaatsen in Werpin naar het visioen van Sun Bear, een Noord Amerikaanse Medicijnman. Een medicijnwiel geeft kracht aan de plek waar het gelegd wordt en verbindt de plek en de leggers van het wiel dieper met Moeder Aarde. De legging van een nieuw Medicijnwiel kan een intense gebeurtenis zijn en kan mensen, dieren, planten en Moeder Aarde helpen elkaar in hernieuwd bewustzijn te ontmoeten.


In de tijd na de legging (nu ruim een jaar geleden) hebben we de plek als steeds krachtiger ervaren, een plek waar de laag tussen hemel en aarde dunner lijkt te zijn, waar wensen en vragen makkelijker het universum bereiken, en waar storende energiën, zoals pijn en verdriet achtergelaten mogen worden.Er groeien inmiddels kruiden als munt, citroenmelisse en thijm waar we dankbaar onze thee van drinken.
Om zo'n fijne plek als dit niet alleen leeg te trekken en ons 'vuilnis' er achter te laten, maar het te koesteren en te onderhouden zijn we er ook regelmatig te vinden om er iets te brengen. Iedere eerste maandag van de maand is een vast tijdstip hiervoor. 

Iedereen die interesse heeft in het bijwonen van een ceremonie of het medicijnwiel eens wil bezoeken nodigen we uit contact met ons op te nemen.
 
De Sweatlodge (of zweethut op zijn Nederlands) is de hut van de Heilige Stenen; een oeroude reinigingsceremonie voor lichaam, geest en ziel. Het is een weg om ons te openen voor Great Spirit/Het Al en voor Moeder Aarde.
In september 2013 hebben we, wederom volgens de tradities van Sunbear, een sweatlodge gebouwd op onze locatie nabij La Roche en Ardenne.
Interesse in een sweatlodge ceremonie? Laat het ons weten!


Sweatlodge Ardennen